במרבית הבריכות האקולוגיות בהם תבקרו, ניתן לשמוע בחודשי האביב והקיץ קרקורים רמים, בעיקר בשעות הערב..
צפרדעים וקרפדות הם בין האורחים השונים המגיעים לבריכות. תרומתם הגדולה לניקוי הבריכה והגינה מחרקים ויתושים, הופכת אותם לאורחים רצויים מבחינה אקולוגית וסביבתית.
הצפרדעים והקרפדות שייכים למחלקת הדו חיים. בהשוואה למחלקות אחרות של בעלי חוליות אין ארץ-ישראל מתברכת בעושר מינים גבוה של דו-חיים. כיום חיים בארץ כיום 6 מינים של דו-חיים: שני מינים מסדרת חסרי זנב וארבעה מינים מסדרת בעלי זנב.
במאמר זה נתייחס לסדרת חסרי הזנב אליה נמנים: צפרדע הנחלים , האילנית המצויה, הקרפדה הירוקה והחפרית המצויה.
ההבדלים בין הקרפדות לבין הצפרדעים אינם מובהקים, ולא ניתן להבחין בין שתי קבוצות אלו באופן מוחלט. בין המאפיינים המבדילים בין צפרדע לקרפדה ניתן למנות בעיקר את הנטייה לחיים מרוחקים יחסית מהמים, ובעקבותיה מספר מאפיינים קשורים: עור עבה ומחוספס וגוף מוצק (למניעת התייבשות), צבע חום (להסוואה טובה יותר) ורגליים קצרות – הגורמות לכך שיאבדו את אחת מתכונותיהן האופייניות של הצפרדעים, הניתור. קרפדות רבות נוהגות לחפור. בעוד רוב הצפרדעים מטילות את ביציהן בגושים, הקרפדות נוהגות להטיל שרוכי ביצים ארוכים.
במאמר זה נשתמש במילה “צפרדעים” כמילה כוללת לכל ארבעת הזנים.
רבים שואלים אותנו כיצד ניתן לסלק את הצפרדעים מהבריכה. התשובה היא שזו משימה לא פשוטה.
קיימות מספר דרכים לצמצם את מספרן:
הראשונה היא לנסות ולתפוס אותן. הדרך הקלה ביותר היא בלילה, להאיר עליהן בפתאומיות ולתפוס אותן עם רשת.
דרך נוספת היא לנקות את מצבורי הביצים אשר מוטלות בבריכה ובכך להקטין משמעותית את מספר הצפרדעים
דרך שלישית היא להפחית את מקומות המסתור, על ידי דילול הצמחיה וניקיון הבריכה.
אפשרות נוספת היא לנסות ולהתרגל לרעשי הטבע. בריכה אקולוגית מביאה איתה אורחים רבים: ציפורים שונות ומגוונות, כלבים, חתולים ומי לא..חלק מהחוויה הוא לצפות בבעלי החיים השונים ולקבל בגינה הפתעות אשר לא תוכננו על ידינו מראש.
WhatsApp us